چاپ ریسو گراف

چاپ ریسو گراف

ریسوگراف یک نوع دستگاه چاپ است که برای تولید چاپ با حجم بالا و با قیمت کمتر از چاپ افست مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه از اصطلاحات دیگری نیز به نام‌های ریزوگراف، ریزوگرافی، چاپ ریزوگرافی یا گرافو چاپی (Gestetner) نیز شناخته می‌شود.

 

ویژگی‌ها و کاربردهای چاپ ریسو گراف:

  1. سرعت بالا:
    • ریسوگراف به دلیل روش خاص چاپی خود، سرعت چاپ بسیار بالایی دارد.
  2. چاپ به روی انواع کاغذ:
    • این دستگاه قابلیت چاپ بر روی انواع کاغذها از جمله کاغذهای عادی، کاغذهای با درجه کیفیت بالا و حتی کاغذهای با ضخامت را داراست.
  3. هزینه کم:
    • چاپ با ریسوگراف به دلیل استفاده از مواد چاپی (مستر) با قیمت پایین، هزینه تولید را به حداقل می‌رساند.
  4. مناسب برای تیراژهای بزرگ:
    • به علت سرعت بالا و هزینه کم در مواد مصرفی، برای تیراژهای بزرگ یا کمیت‌های چاپ بالا، ریسوگراف معمولاً انتخاب مناسبی است.
  5. مناسب برای چاپ دستی:
    • این دستگاه به دلیل قابلیت چاپ در تعداد محدود و حتی چاپ دستی، برای تولید مدارک یا انتشارات کوچک به خوبی پاسخ می‌دهد.
  6. استفاده در مدارس و دفاتر:
    • به عنوان یک دستگاه چاپ سریع و کارآمد، ریسوگراف در مدارس برای چاپ جزوه و در دفاتر برای تولید مستندات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده از چاپ ریسو گراف به دلیل ویژگی‌های فنی و اقتصادی‌اش، برای برخی نیازهای چاپی به خصوص در زمینه‌های آموزشی و اداری، یک گزینه مؤثر و اقتصادی است.

چاپ ریسو گراف

انواع چاپ ریسو گراف:

  1. تراکت
  2. بروشور
  3. سربرگ
  4. پاکت
  5. اعلامیه
  6. کتاب
  7. مجله
  8. فاکتور
  9. اوراق اداری
  10. چاپ ریسو گراف

ریسوگراف چیست؟

ریسوگراف در واقع نامی تجاری برای یک سیستم چاپ هست که توسط شرکت ریسو کاگاکو درژاپن ارائه شده. این سیستم در واقع ترکیبی از تکنولوژهای مختلفه که همه دریک دستگاه جمع شدن. اما برای درک اساس اون یک یادآوری کوچک لازم هست. اگرشما به یاد داشته باشید در سال های نه چندان دور از دستگاه های تکثیراستنسیلی برای تکثیر اوراق در ادارات و مدارس استفاده می شد. استسیل در اصل نوعی پرده هست که مناطق تصویر دار اون اجازه عبور مرکب رو بر روی سطح چاپ شونده میدن و بر عکس مناطق بدون تصویر مانع از عبور مرکب بر روی سطح چاپ شونده میشن. عبور مرکب از مناطق تصویر دار هم به این معنی هست که باید منافذی برروی استنسیل وجود داشته باشه. در روش قدیمی این منافذ رو با ماشین تحریر یا بصورت دستی با استفاده از یک قلم نوک تیز بر روی استنسیل حک می کردن. البته استنسیل هایی که به این طریق ساخته می شد کیفیت بالایی نداشت و درحده تکثیر متن می شد از اون استفاده کرد.ریسوگراف
ریسوگراف یک سیستم چاپ با سرعت بالا و شبیه به چاپگرهای دیجیتال هست. این دستگاه از سه فن آوری برای چاپ استفاده می کنه:
-اسکن کردن
-انتقال دقیق تصویر
-چاپ با سرعت بالاالبته شاید ممکن نباشه در این مجال کوتاه راجع به دستگاه های ریسوگراف کاملا توضیح داد. اما با توجه به مقدمه ای که گفتیم ریسوگراف هم از نوعی استنسیل استفاده می کنه که به اون مستر گفته می شه . مستر در دستگاه های ریسو گراف به روش دیجیتال با استفاده از اسکنر تعبیه شده بر روی دستگاه یا با انتقال اطلاعات از طریق کامپیوتر بر روی اون برای چاپ آماده می شه.
سپس با قرار گرفتن مستر در مسیر چاپ مرکب از نواحی تصویر دار اون عبور می کنه و بر روی سطح چاپ شونده که عموما انواع کاغذ هست منتقل می شه.
چاپ ریسو گراف در مقایسه با روش های چاپی مثل افست می تونه برای چاپ های پر تیراژ استفاده بشه. ار این حیث برتری ریسو در ارزان بودن تهیه مستر و زمان تولید اون و البته سرعت بالای چاپ هست.
سرعت چاپ این دستگاه می تونه به ۱۳۰ صفحه در دقیق برسه. البته در مورد رقابت در کیفیت باید گفت که این مساله ای مطلق نیست اما کیفیت ریسوگراف قابل قبول و متوسط به بالا هست.
با استفاده از ریسو می شه بصورت تک رنگ و حتی چهاررنگ و با استفاده از رنگ های اسپات هم چاپ داشت.
انواع پیشرفته تر از دستگاه های چاپ ریسو گراف مجهز به امکانات بیشتری هستند و می شه اون ها رو به کامپیوتر متصل کرد. این دستگاه ها می تونن در مسیر خط تولید به شبکه ای از پرینتر ها یا دستگاههای که می تونن مراحل بعد از چاپ رو پشتیبانی کنند نصب بشند.
البته برخی این دستگاهها رو جزو دستگاه های تکثیر می دونن و اون رو با انواع دستگاه های فتوکپی، چاپگرهای لیزری یا جوهر افشان مقایسه می کنند.
به هر حال در چاپ ریسو اگر شما بالای ۲۰ نسخه از یک نمونه چاپی رو تکثیر کنید قیمت تمام شده اون پایین تر از قیمت تمام شده چاپ با دیگر انواع دستگاه های تکثیر خواهد بود.
در پایان باید گفت که در حقیقت دستگاه های ریسوگراف مابین دستگاهای کپی و دستگاه های چاپ افست قرار می گیرند.
به نحوی که این دستگاه ها قادرند کارهای چاپی رو که برای دستگاه های کپی عادی زیاد و برای دستگاه های افست کم هستند چاپ کنند.
Capture

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *